Přízemí vysočanské radnice Sokolovská 324/14, Praha 9 236 041 292 www.praha9.cz Vstup volný pondělí až čtvrtek 10:00 - 19:00

OD 1. ZÁŘÍ 2020 SE KONEČNĚ VRACÍME K PŮVODNÍM NÁVŠTĚVNÍM HODINÁM.
TĚŠÍME SE NA VÁS
V PONDĚLÍ AŽ ČTVRTEK OD 10 DO 19 HODIN.
V. Salon Prahy 9 - 2020

OD 1. ZÁŘÍ 2020 SE KONEČNĚ VRACÍME K PŮVODNÍM NÁVŠTĚVNÍM HODINÁM.
TĚŠÍME SE NA VÁS
V PONDĚLÍ AŽ ČTVRTEK OD 10 DO 19 HODIN.

V. Salon Prahy 9 - 2020

9. 9. – 29. 9. 2020

 Člověk je tvor společenský, tak pravil slavný Aristoteles. Platí to i pro společenství výtvarných umělců, třebaže většina z nich má ráda na tvorbu klid, a tak se zamykají  ve svých pracovnách, garážích a ti šťastnější ve svých ateliérech. Letos, během koronavirové krize, jsme si toho soukromí užili všichni až, až. Proto věřím, že nejen umělci z Prahy 9, přivítají možnost znovu se scházet, debatovat a nechat se inspirovat svými kolegy. A právě tomu slouží Salon Prahy 9. Je mi ctí všechny vystavovatele a návštěvníky v historické budově naší radnice, kde galerie sídlí, znovu přivítat.

Kultura je obor, který byl jedním z nejvíce postižených, když se během jara 2020 život v celé České republice takřka zastavil. Myslím, že každé těžké období je zároveň příležitostí pro vznik něčeho nového pozitivního. Jsem přesvědčen, že v době koronavirových opatření v sobě i mnoho laiků znovu objevilo ztracené umělecké vlohy. Ať už to bylo při navrhování a šití roušek, nebo jen při malování si doma s dětmi během vynucených prázdnin.

Věřím, že to nejhorší máme již za sebou, a i proto jsem rád, že se pořadatelé rozhodli v této stále ještě nejisté době Salón Prahy 9 otevřít a  vystavovatelé, umělci, se jej účastní. Za to všem patří velký dík.

Ing. Jan Jarolím,

starosta Městské části Praha 9

 

Po dvou letech a už popáté se do Galerie 9 vrací Salon Prahy 9, a vtrhává jako velká voda: nezlomen, ba právě naopak posílen koronavirem, přináší ucelený aktuální přehled výtvarného dění v regionu a nabízí přátelské setkání profesionálních výtvarných umělců celé původní velké Prahy 9.

Výstava Salonu dokládá, že Praha 9 má být na co pyšná. Výtvarné dění pod jejími střechami je bohaté, pestré, mladé i vyzrálé, burcující i konejšivé, inspirující a imponující. Expozice přináší reprezentativní přehled tvorby v oborech malby, kresby, grafiky, fotografie, sochařství, techartu, keramiky a umělecké tvorby z kamene a kovu, a nabízí také ojedinělou příležitost dívat se pětačtyřiceti páry pronikavě vidoucích očí.
Děkujeme všem umělcům, kteří nás obohacují svou tvorbou, a srdečně vás zveme do Galerie 9 k tomuto neobvyklému setkání. 

Nenechte si pátý Salon Prahy 9 ujít, byla by to veliká škoda!

K výstavě je vydán katalog.

 

LIBUŠE BARTÁKOVÁ
TOMÁŠ BLAŽEK
ANNA MARIE BUKOVANSKÁ, ZDEŇKA ČECHOVÁ
JARMILA ČEREVKOVÁ HELENA ČERNOCHOVÁ VLADIMÍR ČÍŽEK
IRENA DURMANOVÁ
KAREL DVOŘÁK
PAVEL DVOŘÁK
ALEXANDRA DVOŘÁKOVÁ
TOMÁŠ HAVRÁNEK
TOMÁŠ HONZ
MARTA JEDLIČKOVÁ
PŘEMYSL JINDRA
ROBIN KALOČ
LUDMILA KAMBERSKÁ
ALENA KOHOUTKOVÁ
JAN KRONUS
JIŘÍ JAROMÍR KUBÁT MIROSLAVA KUBĚNKOVÁ
KATERINA KUBEŠOVÁ
JIŘÍ KUTINA
LUBOR MÁDR
MIRKA MÁDROVÁ
ALENA MATĚJÍČKOVÁ
VLAĎKA MAZUROVÁ
DANA NOVÁKOVÁ
DAGMAR NOVOTNÁ
LUKÁŠ OBERMAJER
JITKA OBERMAJEROVÁ
JIŘINA OLIVOVÁ a ANTONÍN BŘICHÁČEK
JAN PLACHETKA
MARIE POUROVÁ
MARKÉTA PŘIBYLOVÁ, KARLA RYVOLOVÁ
MILOŠ VENDLEK
JAN VÍT
KATEŘINA VODRÁŽKOVÁ PETR VOŘÍŠEK
PETR VOSKA
NADĚŽDA WITTOVÁ
JANA ZAJACOVÁ
ALEX ZUPKA