Přízemí vysočanské radnice Sokolovská 324/14, Praha 9 236 041 292 www.praha9.cz Vstup volný pondělí až čtvrtek 10:00 - 19:00

Práce klientů Centra denních služeb Galerie DUHOVKA a Nová DUHA Výstava Kočkodan o tom, jak vypadá svět

Práce klientů Centra denních služeb Galerie DUHOVKA a Nová DUHA

Výstava Kočkodan o tom, jak vypadá svět

5. 11. – 14. 11. 2018 Když v DUZE hledáte název pro výstavu a zeptáte se lidí, jak se má ta výstava jmenovat, dostanete jasnou odpověď: „Bude se to jmenovat Výstava.“ Když to ale nevzdáte a vyzvídáte dál, dozvíte se, že se to bude jmenovat „Kočkodan“. Pak to vezmete na poradu a název je na světě.

VÝSTAVA KOČKODAN O TOM, JAK VYPADÁ SVĚT

Co dodat? Výstava KOČKODAN otevírá minimálně dvě filozofické otázky. „Co nebo kdo je Kočkodan?“ a „Jak vypadá Svět?“.

Odpovědi možná najdete v bezmála 80 obrazech klientů na společné výstavě Centra denních služeb Galerie DUHOVKA a Nová DUHA v Galerii 9 ve Vysočanech.

Nahlédněte, jak vypadá svět pohledem klientů Společnosti DUHA. Jak malují svět dospělí lidé s mentálním postižením? Co malují nejraději? Proč malují?

Jak vnímáme dospělé lidi s mentálním znevýhodněním? Jsou a budou to velké děti po celý život? Jsou šťastní, vždy veselí? Jsou hodní, bezelstní a úžasní? Kdo jsou lidé s mentálním znevýhodněním? Jsou jiní než všichni ostatní? V čem se liší? Proč nám občas nahánějí strach? Proč je vnímáme tak moc odlišně?

Společnost DUHA na tyto otázky odpovídá již 26 let. Posláním Společnosti DUHA je spolupracovat s dospělými lidmi s mentálním znevýhodněním na rozšíření jejich možností v různých oblastech života. Respektujícím, rovno-právným přístupem provázíme lidi s mentálním postižením na jejich cestě životem. Podporujeme je v uvědomování si své pozice ve společnosti, asistujeme tam, kde je to třeba a posilujeme tak jejich samostatnost a zodpovědnost za svou osobu.
Sociální služba Centrum denních služeb nabízí svým klientům možnost svobodně tvořit a smysluplně trávit čas…

Vítejte ve Světě KOČKODAN, který je pro vás k nahlédnutí 5. – 14. listopadu 2018 v Galerii 9 v přízemí Vysočanské radnice!
Zakoupením vystavených děl přispějete na tvorbu dospělých lidí s mentálním znevýhodněním. Děkujeme Vám!

Od 5. listopadu až do poloviny prosince vám Galerie 9 nabízí kromě příležitosti k návštěvě pozoruhodných výstav také ojedinělou možnost nákupu zcela výjimečných vánočních dárků.

Pokud se rozhodnete některé z vystavených prací zakoupit, můžete si je rezervovat a pak vyzvednout před skončením výstavy. Uděláte tím radost nejen sobě a svým blízkým, ale i autorům, a rozhodně prospějete dobré věci.