Přízemí vysočanské radnice Sokolovská 324/14, Praha 9 236 041 292 www.praha9.cz Vstup volný pondělí až čtvrtek 10:00 - 19:00

Pavel Bém Na střeše světa

Pavel Bém

Na střeše světa

16. 1. – 8. 2. 2018

V drsných horských podmínkách a nekompromisním počasí může každá chybička znamenat fatální následky. Stanout na nejvyšších vrcholech všech sedmi kontinentů vyžaduje nejen výbornou kondici, zkušenosti a také spoustu času. Není proto divu, že se to povedlo pouze několika desítkám lidí na celém světě. Jedním z nich je právě zkušený horole-zec Pavel Bém, který dokázal úspěšně zdolat Mount Everest, K2 a další osmitisícovky. 

 

V horách číhá nebezpečí doslova na každém kroku, ale ten pocit svobody a euforie při zdolání cíle za to stojí. Výstava „Na střeše světa“ vám nastíní zážitky ze 7 významných horolezeckých expedic, které Pavel Bém absol-voval. Díky nádherným fotografiím můžete nahlédnout na svět z nejvyšších horských vrcholů. Atmosféru a celkový zážitek z výstavy dokreslují také nejrůznější tematické exponáty. 

Nejvyšší: Mt. Everest (8 848 m)

Nejobávanější: K2 (8 611 m)

Hora „Duchů“: Manaslu (8 163 m)

  

Svět z nejvyšších vrcholů sedmi světadílů: „Seven Summits“

„Seven Summits“ je označení pro sedm nejvyšších vrcholků na sedmi světadílech. Jedná se o legendární horolezecký projekt, který poprvé spatřil světlo světa v 80. letech 20. století. Vděčíme za to amatérskému horolezci a podnikateli Richardu Bassovi, který jej jako první defi-noval a zároveň také pokořil. Každý ze sedmi vrcholů je jiný, ale všech-ny obklopuje nádherná příroda a řada zajímavostí.